3 Şubat 2012 Cuma

Ölmeden önceki son 10 dakika

Elimde boş bir ilaç kutusu. Galiba uyku hapıydı. Yere sırtüstü uzanmışım, ışıklar kapalı. Yağmur yağmıyor. Böyle sahnelerde hep yağardı, filmlerde hep öyleydi. Ama gerçekte öyle değilmiş demek ki, hiçbir bok yağmıyor gökten...

Karanlık. Kanıma karışan ilaç hafif mide bulantısıyla birlikte baş dönmesini de getiriyor. Bir arabanın farı penceremin gölgesini tavanın bir yanından diğerine taşıyor. Gördüm, gözlerimle gördüm, eminim; hayır ilacın etkisi değildi. Gerçekle hayali birbirinden ayırabiliyor olmasam sana şu koltukta oturan, bacak bacak üstüne atıp sigara içerek beni izleyen kadını da anlatırdım!!!

Bir şarkı çalıyor beynimin içinde...

"One pill makes you larger and one pill makes you small."

Ya koca göğüslü obez bir kadın dünyayı kavramış sımsıkı sarılıyor, ya da çürük dişleriyle sırıtan iğrenç bir herif koca dünyayı kucağına almış bir güzel beceriyordu. Yoksa yeryüzü neden bu kadar sallansındı? Düşünürken bile di'li geçmiş zaman eki kullanmaya başlamıştım. Bir kum saati var, üst haznedeki kum akıp duruyor ama hiç azalmıyor...

"And you've just had some kind of mushroom and your mind is moving slow."

İnsan 5-10 dakikaya kalmadan öleceğini bildiğinde ne hisseder?  Ne düşünür? Lanet olsun, ölmek üzereyim ve son olarak aklıma gelecek şeylerin ne olması gerektiğini düşünmekten başka bir şey düşünmüyor bu aptal beynim... Ayrıca otorite için yavrusunu öldüren bütün erkek aslanları okyanusun ortasına atmak istiyorum!!!

Şarkı gitgide yükseliyor. Sanırım bu tanrının sesi ve bana "Gel bakalım, hesaplaşma vakti" diyor...

O şarkı da şöyle bir şey işte:


9 yorum:

  1. yine harikasın! hele ki aslanlı dokunuşun!

    beni de muhtemelen öyle çağıracak...

    YanıtlaSil
  2. bir an için ben ölüyorum sandım hakikaten tanrının sesi bu olsa gerek...

    YanıtlaSil
  3. bunu hiç düşünmemiştim acaba hangi şarkı çalsın isterdim

    YanıtlaSil
  4. yuttum gitti valla o derece iyi

    YanıtlaSil
  5. Ölmek belki de yaşamın en önemli anı. Çünkü hayatımızda sadece 1 kere ölüyoruz. Tadını çıkartıp böyle ölmek lazım...

    YanıtlaSil
  6. " İnsan 5-10 dakikaya kalmadan öleceğini bildiğinde ne hisseder? Ne düşünür? Lanet olsun, ölmek üzereyim ve son olarak aklıma gelecek şeylerin ne olması gerektiğini düşünmekten başka bir şey düşünmüyor bu aptal beynim."

    Ölmeden önce hangi şarkı çalsın isterdim,sürüyle var aklımda şu an. Ama 10 dk sonra öleceğimi düşündüğümde hepsi saçma geliyor. Paylaştığın şarkı çok güzeldi.Gece gece süper gitti.

    YanıtlaSil
  7. Ruhuma şarkısını seçmesini söyleyeyim en iyisi.Ama ya bir anda ölüverirsem?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seç işte bir an önce, erteleme!! Ölürken çok sessiz oluyormuş, öyle demiş ölen annelerin tümü.

      Sil